Bij het lezen van het onderstaande artikel en het bekijken van de films viel mij op, dat precies dezelfde tactieken de links-liberalen in Polen gebruiken om de huidige regering in Polen aan te vallen.

 

Als we alleen denken aan de voorpagina’s van de Newsweek, waarin de hoofdpersonen van het conservatief (lees: republikeins) spectrum als de grootste misdadigers door de jaren heen worden uitgebeeld. Of de desinformatiecampagne van Gazeta Wyborcza.

 

De links-liberalen in Polen kweken stereotypen van haat en obsessie – zei professor A. Zybertowicz –  die inmiddels in Lodz tot de misdaad een paar jaar geleden hebben geleid.

 

De Wet en Rechtvaardigheid (PiS) activist werd vermoord alleen om het feit dat hij een activist van die partij was.

 

De links-liberale groepen – vervolgt professor Zybertowicz – communiceren met een onervaren deel van de kiezers, dat geen idee heeft wat er aan de hand is, en dat obsessief op wat er gesproken wordt reageert (1).

 

Cassandra Fairbanks haalt in haar artikel 10 voorbeelden aan, waarin de Democraten (lees: links-liberalen) in de USA alle daden van geweld tegen de Republikeinen in Amerika, en in het bijzonder tegen de president van de Verenigde Staten verheerlijken.

 

Cassandra Fairbanks toont films van de beroemdheden op YouTube, waarin ze mensen tot geweld oproepen, zoals: Madonna die over een revolutie en het opblazen van het Witte Huis roept, actrice en comedienne, Kathy Griffin, die het afgehakte hoofd van de president in haar hand vasthoudt, Snoop Dogs, die in zijn video-klip op een clown verkleed als president schiet.

 

Het lijkt misschien alsof ze voor een goede zaak aan het manifesteren zijn, maar in wezen kweken ze ook haat en obsessie, zoals professor Zybertowicz het zo treffend in Polen opmerkte.

 

Volgende blog: militaire elite in Polen vecht om haar status en privileges

Vorige blog: de (post) communistische juridische elite vecht om haar status en privileges

 

Zeer aan te bevelen: artikel van Cassandra Fairbanks  (2)

 

Bronnen:
(1) professor A. Zybertowicz, socioloog, historicus in zijn interview voor Radio Maryja in december 2016. Toen hebben twee oppositiepartijen het parlement onrechtmatig bezet met een poging om de nieuwe regering omver te brengen.
(2) Artikel van Cassandra Fairbanks: BigLeagePolitics, “Ten Times Democrats Glorified Violence Against Republicans Since Election Day”, d.d. 14 juni 2017